Nieuws

2 september 2021

Circus Lorelly geeft weer voorstellingen

 

­­Vorden – Het Vordense Circus Lorelly geeft na een jaar van afwezigheid weer voorstellingen aankomende herfstvakantie in Vorden.

Door het Corona Virus werden afgelopen jaar de voorstellingen vlak van tevoren geannuleerd.

Dit jaar hoopt het circus de voorstellingen gewoon door te kunnen laten gaan.

 

De Vordense Yoshi Berends en Lennart Schoppers staan beide aan het hoofd van het kleinschalige circus dat het hele jaar voorstellingen verzorgt in de achterhoek en ver daar buiten. Voor het vierde jaar op rij bouwen zij de circustent op in hun eigen woonplaats en geven aldaar 6 shows.

 

Over de inhoud van de voorstelling willen beide heren niet te veel verklappen.

Om toch een tipje van de sluier op te lichten vertellen zij dat de dressuur met paarden weer terug zal zijn en dat er een zeer goede acrobate is, die zich in alle bochten wringt.

Natuurlijk zijn Clown Frasco (Lennart) en Yoshi weer van de partij, die samen met Clown Marcel om als rode draad de voorstelling te ondersteunen met grappen en grollen.

De show is geheel vernieuwd met acts die nog nooit eerder in Vorden te zien zijn geweest.

Kaarten kopen:

Het circus geeft voorstellingen van woensdag 20 oktober 2021 tot en met zondag 24 oktober 2021 in de circustent die zal worden opgebouwd op de parkeerplaats achter de COOP Supermarkt in Vorden. Kaarten zijn online via de website van het circus verkrijgbaar vanaf €13,00 per stuk. Aangeraden wordt om kaarten op tijd te bestellen om teleurstelling te voorkomen.

Spaaractie:

In samenwerking met COOP supermarkt van der Voort uit Vorden is er weer een leuke spaaractie. Bij iedere €5 aan boodschappen ontvangt u 1 zegel, bij 10 zegels is de spaarkaart vol en kan er bij de COOP een voucher afgehaald worden voor het tweede entreekaartje gratis. Zo is het circus voor iedereen toegankelijk.

3 april 2021

Circus Lorelly geeft online voorstelling

Ondanks dat het Corona virus nog om zich geen slaat en de mogelijkheid tot het organiseren van evenementen nog ver weg lijkt, ziet het Vordense Circus Lorelly een lichtpuntje.

 

De ondernemers Yoshi Berends en Lennart Schoppers verheugen zich al een hele tijd weer op het geven van circusvoorstellingen. Na het noodgedwongen annuleren van de voorstellingen in oktober van afgelopen jaar in Vorden waren de heren even uit het veld geslagen.

Er waren leuke acts gecontracteerd, een grotere circustent was gehuurd om meer afstand te kunnen houden en alle voorzorgsmaatregelen waren netjes beschreven in een draaiboek.

Toch besloot het kabinet vlak voor de voorstellingsdata de stekker uit alle evenementen te trekken, groot en klein.

 

Online Circusvoorstelling

Coop supermarkt van der Voort uit Vorden moest vele mensen teleurstellen die druk aan het sparen waren voor gratis entreekaarten.

Na een tijdje alles te laten berusten, bedachten de ondernemers dat er toch wel iets moest kunnen om iedereen wat te laten genieten van een echte circusvoorstelling.

Tegenwoordig gaat alles online vanuit huis. Dus waarom dan niet de circusvoorstelling?

 

Café ’t Olde Kriet in Wichmond staat al een hele tijd ongebruikt en de uitbaters, Rianne Neerlaar en Geert Harmsen vonden het een eer als Circus Lorelly haar decor zou opbouwen bij hen in het café om daar een voorstelling op te nemen met de camera.

Zo gezegd zo gedaan; Het volledige decor werd opgebouwd, rekwisieten versleept en de videocamera werd voor de dag gehaald.

 

Wereldcircusdag

Op zaterdag 17 april 2021 is het wereldcircusdag. Deze dag is uitgeroepen door prinses Stéphanie van Monaco om de circuscultuur in ere te houden.

Om dit te vieren zal op deze dag de video van de opgenomen circusvoorstelling uitgezonden worden op het YouTube kanaal van Circus Lorelly. Uiteraard blijft hij er daarna gewoon opstaan en is hij terug te bekijken.

 

Natuurlijk treden Yoshi en Clown Frasco weer op met leuke komische capriolen. Ook de bekende balanceer-act met stapels hoge glazen ontbreekt niet. Nieuw is een act met een heuse circuskat genaamd Loki. Mister Valentino heeft hem getraind en beleeft zijn première bij de online voorstelling.

Genoeg te zien dus.

 

Vanaf zaterdag 17 april om 10:00 is de opname te zien door op YouTube te zoeken naar “Circus Lorelly”

Beide circusmannen hopen op veel kijkers en een plezier te kunnen doen aan iedereen die wel wat humor en ontspanning kan gebruiken.

23 januari 2021

Wat een raar en, in vele opzichten, vervelend jaar hebben we erop zitten. Waarschijnlijk geldt dit voor vele van ons. Wat begon in februari met een prachtige start van het seizoen met een voorstelling en de Steeg eindigde in een jaar waar dat ook vrijwel het enige was waar wij hebben opgetreden. 

Het is niet anders en gezondheid is een groot goed waar we zuinig op moeten zijn.

Een nieuw jaar is aangebroken, waarin we hopen dat we allemaal weer wat normaler en vrijer kunnen leven en ook een bezoekje aan een (circus)voorstelling of ander evenement er weer in zit.

We hebben een hoop plannen voor aankomend jaar waarvan we hopen deze allemaal uit te kunnen voeren. Natuurlijk blijft dit om dit moment lastig in te schatten. 

De voorstellingen in de herfstvakantie in Vorden staan weer als een van de hoogtepunten in de agenda. Zodra daar meer duidelijk over is, vermelden wij dat hier en op onze facebook-pagina. Daarnaast is onze bedoeling dat er meer hoogtepunten zullen volgen!

We houden vol en de moed erin! 

5 maart 2020

Het seizoen is weer begonnen, zo ook voor Circus Lorelly. Op zaterdag 8 februari jl. gaven wij weer een voorstelling in het Parkhuis in de Steeg. Ruim 70 kinderen met hun familie genoten van de voorstelling. Yoshi liet verschillende moeilijke disciplines zien met o.a. een grote stapel wankelende glazen. Ook de geitjes Gerard en Gordon maakte hun opwachting. Clown Frasco bakte, of liever gezegd toverde een schaal vol met koekjes en liet in meerdere reprises de stemming goed hoog te houden. Als speciale gasten waren David Valentino en zijn zeven hondjes uitgenodigd die spelenderwijs een leuk repertoire van kunsten lieten zien.

Kortom, het was een boeiende en gezellige voorstelling voor alle bezoekers.

Op dit moment zijn wij weer bezig met de voorbereidingen van verschillende leuke projecten die het komende seizoen zal brengen, waaronder natuurlijk de voorstelling op Koningsdag die traditiegetrouw zal worden gehouden in het Kulterhus in Vorden. Ook daar presenteren wij weer een verassende voorstelling. Entree is gratis, dus mis het niet!

10 december 2019

Wij mogen terugkijken op een succesvol jaar. Vele kinderen en volwassenen hebben wij weer blij mogen maken met onze voorstellingen. Als uitschieter natuurlijk de reeks voorstellingen in de herfstvakantie in Vorden. Vele Vordenaren en mensen vanuit verre omgeving wisten de nieuwe locatie aan de Bleek te vinden. Vier voorstellingen waren een succes en wij genoten net zo als het publiek. 

Graag zien wij u weer terug in oktober 2020, wij presenteren dan een geheel nieuwe show!

Voor 2020 staan weer meerdere leuke voorstellingen op de planning. Zo geven wij zaterdag 8 februari een voorstelling in het Parkhuis in de Steeg en zijn wij op Koningsdag, 27 april  traditiegetrouw weer terug in het Kulterhus van Vorden voor het kinderprogramma. 

Voor nu rest ons alleen nog u een fijne kerstperiode te wensen en een gelukkig en gezond 2020. Wij hopen u in 2020 weer terug te zien bij één van onze voorstellingen of activiteiten. 

7 september 2019

Circus Lorelly helemaal vernieuwd in Vorden.

Circus Lorelly geeft ook dit jaar weer voorstellingen in Vorden. In de herfstvakantie worden van woensdag tot en met zondag voorstellingen gegeven.

Vorden – Ook dit jaar organiseren de jonge ondernemers uit Vorden weer een waar circusspektakel in hun eigen woonplaats. Toch is dit jaar alles anders dan voorgaande jaren. “We hebben er bewust voor gekozen een aantal dingen te vernieuwen, zo houden we het leuk en spannend, ieder jaar opnieuw” zo zegt Yoshi Berends, die in de voorstelling de taak van Spreekstalmeester vervuld. Lennart Schoppers, beter bekend als Clown Frasco vult hem aan: “Natuurlijk blijft de gezelligheid en sfeer behouden en kan iedereen echt een middagje genieten”.

 

In het anderhalf uur durende circusprogramma alleen maar “nieuwe gezichten”
Op clown Frasco en Yoshi na, worden er voor deze voorstelling allemaal nieuwe artiesten met nieuwe circusnummers gecontracteerd. Zo ziet u een prachtige hoela hoep, Chinese draaiende borden, maar ook acrobatiek hoog bovenin de circustent aan een paar gordijnen, zo’n nummer wordt tissue-trapeze genoemd in het circus.
Het duo Cassibba laat een wervelend goochelnummer zien.
Natuurlijk zijn er ook weer dieren van de partij die hun kunsten vertonen, onder meer honden en geiten laten zich van hun beste kant zien.

Kortom een gezellig dagje uit voor het hele gezin, waarin ook Yoshi en Clown Frasco iedereen met nieuwe entrees weer de mensen aan het lachen zullen krijgen.

De voorstellingen vinden plaats op een vernieuwde locatie; Het parkeerterrein aan de Bleek, achter de Aldi is waar u moet zijn.
Van woensdag 23 oktober tot en met zondag 27 oktober begint dagelijks de voorstelling om 14:00. Op zaterdag is er geen voorstelling!

1 mei 2019 

Het is voorjaar en alles groeit en bloeit, zo ook bij ons circus. 

Voor het derde jaar op rij gaven wij afgelopen koningsdag weer een spetterende voorstelling in het Kulterhus in Vorden. Op uitnodiging van de Oranje Vereniging bouwde wij de grote zaal weer om tot een echt circus. De Vordense jeugd heeft weer genoten. Een mooie start van een nieuw circus seizoen. 

 

 

 

Sinds afgelopen week heeft Circus Lorelly naast de loopeenden nog meer dieren in huis. De broertjes Gerard en Gordon zijn bij ons komen wonen. Als de geitjes bij ons gewend zijn zullen zij ook zeker een acte de presence gaan geven in ons piste. 

Naast de drukte met de geitjes en het nagenieten van de afgelopen voorstelling zijn wij druk bezig met nieuwe projecten. Met als hoogtepunt natuurlijk de voorstellingen in de tent in Vorden. Aankomende herfstvakantie zullen wij voor de derde maal op rij voorstellingen geven in het centrum van Vorden. Van 23 tot en met 27 oktober is het weer showtime. Dit jaar presenteren wij een hele nieuwe voorstelling met artiesten en acts die u nog niet van ons kent. 

Schrijf de data vast in uw agenda, meer info volgt snel!