Nieuws

Donderdag 2 mei 2024

Zaterdag was het Koningsdag, en traditie getrouw mochten wij voor de 6e keer een shows geven voor de kinderen van Vorden, op uitnodiging van de OV Vorden. 

In een goed gevulde zaal van het Kulturhus gaven Clown Frasco en Yoshi Lorelly samen met gastartiesten Marcello en Daniel Doornkamp een spetterende circusshow.

Maandag 22 april 2024

Vorige week zondag is ons activiteiten seizoen weer begonnen! We stonden met de circusworkshops op de Lammetjesdag van de Rhedense Schaapskudde. Mede door het mooie weer en de vele kinderen is het een geslaagde dag geworden.

Zaterdag 27 april geven we voor de 6e keer in de ochtend een circusvoorstelling voor de OV Vorden. In het Kulturhus bouwen we onze circus piste op geven daar om 11:00 een feestelijke circusshow. 
Er zijn die dag nog meer activiteiten in het dorp Vorden, kijk voor het hele programma op de website van de OV Vorden: https://ovvorden.nl 

Maandag 12 februari 2023

Na het succes van de kerstshows afgelopen december begon voor Circus Lorelly een welverdiende winter rust. 

Maar ondertussen is onze agenda al weer gevuld met besloten/openbare optredens en of circusworkshops. 

Vanaf 14 april barst ons seizoen officieel los op de Lammetjesdag in Rheden. Dit jaar op een nieuwe locatie, kijk hier voor in onze agenda. 

Voor de 6e keer alweer mogen wij tijdens Koningsdag voor de OV Vorden een circusvoorstelling gegeven tijdens het kinderprogramma in het Kulturhus. 

Daarnaast staan er nog een tal van activiteiten op de planning voor o.a. De aankomende zomer. 

Tevens kunnen we ook al aankondigen dat we 15 december met een nieuwe kerstshow zullen terug keren naar Vorden. 

Wij kijken dus uit naar een seizoen vol circus! 

Lennart Schoppers & Yoshi Berends 

Donderdag 21 december 2023

Afgelopen zondag gaven we 2 spetterende kerstshows in het Kulturhus Vorden! Het publiek genoot van onze shows in kerstsfeer🎅🏻🤩 En wij genoten van het uitzinnige publiek.

Door het succes van onze kerstshows hebben we besloten om volgend jaar terug te komen met de kerstshow naar Vorden. Met nieuwe artiesten, dieren en uiteraard Clown Frasco en Yoshi 

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen! En kijken uit naar 2024 waar wij alweer een tal van circus activiteiten op de planning hebben.

Woensdag 8 november 2023

Vanaf vandaag start de voorverkoop voor de kaartjes van de kerstshow. De kaarten zijn te koop bij de bar van het Kulturhus te Vorden (check wel even hun openingstijden)

De kaarten kosten 12,50 pp ongeacht kind of volwassene. 

Liever online kaarten kopen via onze website? Dat kan  via deze website. Meer informatie over onze kerstshows? Kijk door voor op de pagina kerstshows. 

Donderdag 19 oktober


Vordens Circus Lorelly keert terug met voorstellingen

Vorden – Vijf jaar lang was het de gewoonte dat Vorden in de herfstvakantie werd opgefleurd door de circustent van Circus Lorelly. Van heine en verre werden artiesten gescout om in de laatste week van oktober hun opwachting in het Vordense centrum te maken.
Helaas was 2021 de laatste editie van deze succesvolle traditie.
De steeds hoger wordende kosten hebben het evenement de das omgedaan. Ondanks de goed gevulde tenten met Vordens publiek bleek het organiseren niet meer rendabel.
Tot dit jaar…

In samenwerking met het Kulterhus en vele andere middenstanders uit Vorden zijn de jonge ondernemers Yoshi Berends en Lennart Schoppers er dit jaar in geslaagd toch voorstellingen te geven in hun thuishaven.
Op zondag 17 december worden er twee traditionele voorstellingen gegeven in het Kulturhus. Weliswaar niet in een circustent, maar dat zal geen sfeerbederver zijn.

De grote zaal wordt omgetoverd tot waar circustheater, en dat niet alleen; Alles wordt aangekleed in een sprookjesachtige kerstsfeer. Duizenden lampjes, honderden kerstballen in tientallen bomen zorgen ervoor dat het de gezelligste en warmste show wordt die Lorelly ooit heeft gegeven.

Natuurlijk zit de voorstelling weer vol met steengoede circusacts, vrolijk gedresseerde dieren en een hoop grappen en grollen van clown Frasco en Yoshi. Ook clown Marcel, inmiddels een bekend gezicht bij Circus Lorelly, zorgt voor zowel komische als muzikale momenten.

O.a. een enorm getalenteerde jongleur, charmante trapezewerker en een cowboyfamilie uit Amerika komen naar Vorden om een ruim 1,5 uur durende voorstelling te geven. Een prijswinnende hondenrevue maakt voor het eerst zijn opwachting in de Achterhoek.
Als klap op de vuurpijl komt de “troupe Frascolinno” naar het Kulthushus met een gewaagde springact op de wipwap-plank.

De uitstekend passende muziek en moderne lichtshow maken dat Circus Lorelly zich wederom weet te overtreffen.
Het belooft een hele mooie voorstelling te worden die kinderen van 4 tot 100 jaar weet te betoveren.

De voorstellingen vinden plaats op zondag 17 december om 13:00 en 16:00. Kaarten kosten €12,50 per persoon en zijn binnenkort verkrijgbaar.

12 september 2023

Afgelopen zondag waren wij met het Openluchtcircus op het Zomer Zeno-Plato Festival in Rotterdam. 

 

Hier gaven Clown Frasco, Marcellino en Yoshi Lorelly 2 feestelijke circusvoorstellingen van 25 minuten. De kinderen genoten van de grappen en grollen van Clown Frasco, de draaiende borden act van Marcellino, en de spectaculaire Glasbalans act van Yoshi Lorelly

Het was dus een groot feest, tot de volgende keer Rotterdam. 

21 augustus 2023

Afgelopen zomer hebben wij met ons "Openluchtcircus" op verschillende locaties in het land mogen optreden, zo waren wij te zien tijdens het Bonte Schaap Festival in Rheden. En mochten wij shows geven in de Pluktuin bij Stok in Maasbracht. 

10 september zijn wij met ons Openluchtcircus te zien in Rotterdam, locatie en showtijden volgen nog. 

Tevens zijn wij druk bezig om dit jaar weer een reeks openbare shows te gaan geven. Daarover hopen wij jullie binnenkort meer te kunnen melden. 

29 april 2023

Afgelopen donderdag 27 april was het weer zover. Koningsdag de verjaardag van onze koning vieren wij traditie getrouw in Vorden. Hier gaven wij voor de 5e keer een spetterende circusvoorstelling voor de Oranje Vereniging Vorden en uiteraard voor de kinderen uit Vorden en omstreken. 

We hadden het circusdecor weer opgebouwd in de grote zaal van het Kulturhus. En vele kinderen genoten samen met hun ouders van onze show. Naast Clown Frasco en Yoshi die dit keer voor spannende en grappige momenten zorgden, waren ook Dennis Bossle en Kaltrina Trumpf aanwezig als jongleur, hoela hoep kunstenares en lieten zei een spannende messenwerp act zien. 

Wij hebben er weer van genoten, en hopen er volgend jaar weer bij te zijn🤡

16 april 2023 

2e Paasdag waren wij aanwezig bij de lammetjesdag van de Rhedense Schaapskude. De circus workshops die wij daar mochten geven werden goed bezocht door de aanwezige kinderen die zelf konden ervaren hoe het is om circus artiest te zijn🤹‍♀️ 

We hadden onze rode circustent met circuspiste opgebouwd en dat zorgde voor een echte circussfeer🎪

De maand april is voor ons een drukke maand, zo zijn we met Koningsdag te zien in Vorden, waar wij een 1 uur durende circus show geven. Meer info vind je hierover onze agenda. 

21 maart 2023

Het voorjaar is begonnen en binnen enkele weken starten ook onze circus activiteiten weer.🎪

We starten maandag 10 april (2e paasdag) met circusworkshops tijdens de lammetjes dag bij de Rhedense schaapskudde. De maand april is voor ons één groot circusfeest want op 27 april (Koningsdag) mogen wij voor de 5e keer een circusvoorstelling geven voor de oranje vereniging Vorden. 

Kijk in onze agenda voor meer informatie over deze twee activiteiten.

Veder zijn we druk bezig geweest om onze circuspiste te vernieuwen dus die ziet er weer stralend uit dit jaar. Er staan dit jaar nog meer activiteiten op de planning daarvoor later meer. 

Voor nu.. tot snel bij ons in de circuspiste🤹‍♀️

9 januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen, en wij kijken weer uit naar een jaar vol circus!🎪 De eerste optredens en workshops staan alweer in de agenda.We kijken heel erg uit naar alles wat komen gaat. Tot snel bij ons in de piste.🤩 

Lennart Schoppers & Yoshi Berends 

9 september 2022

Wij kijken terug op een erg leuk en vol zomerseizoen. Met o.a. optredens tijdens het Bonte Schaapfestival in Rheden en het Openluchttheater de Pinkenberg te Velp. 

Daarnaast mochten we ook op verschillende plekken circusworkshops verzorgen. We zijn dus lekker bezig geweest met allerlei circus activiteiten🎪 


Het was voor ons dus een drukke en succesvolle zomer🤩

28 Maart 2022

Zondag 27 maart mochten wij op uitnodiging van de Stichting Rhedense Schaapskooi circus workshops verzorgen tijdens hun jaarlijkse lammetjesdag🐑
De kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s waren heel erg enthousiast en deden fanatiek mee met o.a. koordlopen, jongleren, steltlopen en nog veel meer🤩

Ook wij hebben genoten van een geslaagde circus dag!🎪

23 januari 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en vol goede moed gaan wij het jaar 2022 in. We hopen dit jaar weer publiek te mogen ontvangen bij onze shows. Maar we zijn uiteraard ook weer in te huren voor o.a. kinderfeestjes, circus workshops, ganzenparades, korte voorstellingen of juist een compleet circus!

Daarnaast hopen wij in oktober dit jaar weer met ons circus oppad te gaan door de Achterhoek, waarbij we in Vorden al voor het 5e jaar te gast zullen zijn en daar wederom een serie shows gaan geven.

Wij hebben voor ongelooflijk veel zin om voor jullie te mogen optreden of jullie andere wensen op circusgebied te vervullen. Interesse? Neem gerust contact met ons op. 

19 November 2021

We kunnen terug kijken op een mooi naseizoen, naast de shows in Vorden waren we dit jaar ook te zien in Zelhem. Het was een feest om weer voor ons publiek te mogen optreden. We bedanken alle bezoekers voor hun komst. En onze sponsoren voor een fantastische samenwerking. Voor 2022 staan er alweer een paar leuke projecten op de agenda, binnenkort kunnen wij daar meer over vertellen. We hopen jullie snel weer te zien bij één van onze optredens. 

Artiesten en medewerkers 4e editie Circus Lorelly

2 september 2021

Circus Lorelly geeft weer voorstellingen

 

­­Vorden – Het Vordense Circus Lorelly geeft na een jaar van afwezigheid weer voorstellingen aankomende herfstvakantie in Vorden.

Door het Corona Virus werden afgelopen jaar de voorstellingen vlak van tevoren geannuleerd.

Dit jaar hoopt het circus de voorstellingen gewoon door te kunnen laten gaan.

 

De Vordense Yoshi Berends en Lennart Schoppers staan beide aan het hoofd van het kleinschalige circus dat het hele jaar voorstellingen verzorgt in de achterhoek en ver daar buiten. Voor het vierde jaar op rij bouwen zij de circustent op in hun eigen woonplaats en geven aldaar 6 shows.

 

Over de inhoud van de voorstelling willen beide heren niet te veel verklappen.

Om toch een tipje van de sluier op te lichten vertellen zij dat de dressuur met paarden weer terug zal zijn en dat er een zeer goede acrobate is, die zich in alle bochten wringt.

Natuurlijk zijn Clown Frasco (Lennart) en Yoshi weer van de partij, die samen met Clown Marcel om als rode draad de voorstelling te ondersteunen met grappen en grollen.

De show is geheel vernieuwd met acts die nog nooit eerder in Vorden te zien zijn geweest.

Kaarten kopen:

Het circus geeft voorstellingen van woensdag 20 oktober 2021 tot en met zondag 24 oktober 2021 in de circustent die zal worden opgebouwd op de parkeerplaats achter de COOP Supermarkt in Vorden. Kaarten zijn online via de website van het circus verkrijgbaar vanaf €13,00 per stuk. Aangeraden wordt om kaarten op tijd te bestellen om teleurstelling te voorkomen.

Spaaractie:

In samenwerking met COOP supermarkt van der Voort uit Vorden is er weer een leuke spaaractie. Bij iedere €5 aan boodschappen ontvangt u 1 zegel, bij 10 zegels is de spaarkaart vol en kan er bij de COOP een voucher afgehaald worden voor het tweede entreekaartje gratis. Zo is het circus voor iedereen toegankelijk.

3 april 2021

Circus Lorelly geeft online voorstelling

Ondanks dat het Corona virus nog om zich geen slaat en de mogelijkheid tot het organiseren van evenementen nog ver weg lijkt, ziet het Vordense Circus Lorelly een lichtpuntje.

 

De ondernemers Yoshi Berends en Lennart Schoppers verheugen zich al een hele tijd weer op het geven van circusvoorstellingen. Na het noodgedwongen annuleren van de voorstellingen in oktober van afgelopen jaar in Vorden waren de heren even uit het veld geslagen.

Er waren leuke acts gecontracteerd, een grotere circustent was gehuurd om meer afstand te kunnen houden en alle voorzorgsmaatregelen waren netjes beschreven in een draaiboek.

Toch besloot het kabinet vlak voor de voorstellingsdata de stekker uit alle evenementen te trekken, groot en klein.

 

Online Circusvoorstelling

Coop supermarkt van der Voort uit Vorden moest vele mensen teleurstellen die druk aan het sparen waren voor gratis entreekaarten.

Na een tijdje alles te laten berusten, bedachten de ondernemers dat er toch wel iets moest kunnen om iedereen wat te laten genieten van een echte circusvoorstelling.

Tegenwoordig gaat alles online vanuit huis. Dus waarom dan niet de circusvoorstelling?

 

Café ’t Olde Kriet in Wichmond staat al een hele tijd ongebruikt en de uitbaters, Rianne Neerlaar en Geert Harmsen vonden het een eer als Circus Lorelly haar decor zou opbouwen bij hen in het café om daar een voorstelling op te nemen met de camera.

Zo gezegd zo gedaan; Het volledige decor werd opgebouwd, rekwisieten versleept en de videocamera werd voor de dag gehaald.

 

Wereldcircusdag

Op zaterdag 17 april 2021 is het wereldcircusdag. Deze dag is uitgeroepen door prinses Stéphanie van Monaco om de circuscultuur in ere te houden.

Om dit te vieren zal op deze dag de video van de opgenomen circusvoorstelling uitgezonden worden op het YouTube kanaal van Circus Lorelly. Uiteraard blijft hij er daarna gewoon opstaan en is hij terug te bekijken.

 

Natuurlijk treden Yoshi en Clown Frasco weer op met leuke komische capriolen. Ook de bekende balanceer-act met stapels hoge glazen ontbreekt niet. Nieuw is een act met een heuse circuskat genaamd Loki. Mister Valentino heeft hem getraind en beleeft zijn première bij de online voorstelling.

Genoeg te zien dus.

 

Vanaf zaterdag 17 april om 10:00 is de opname te zien door op YouTube te zoeken naar “Circus Lorelly”

Beide circusmannen hopen op veel kijkers en een plezier te kunnen doen aan iedereen die wel wat humor en ontspanning kan gebruiken.

23 januari 2021

Wat een raar en, in vele opzichten, vervelend jaar hebben we erop zitten. Waarschijnlijk geldt dit voor vele van ons. Wat begon in februari met een prachtige start van het seizoen met een voorstelling en de Steeg eindigde in een jaar waar dat ook vrijwel het enige was waar wij hebben opgetreden. 

Het is niet anders en gezondheid is een groot goed waar we zuinig op moeten zijn.

Een nieuw jaar is aangebroken, waarin we hopen dat we allemaal weer wat normaler en vrijer kunnen leven en ook een bezoekje aan een (circus)voorstelling of ander evenement er weer in zit.

We hebben een hoop plannen voor aankomend jaar waarvan we hopen deze allemaal uit te kunnen voeren. Natuurlijk blijft dit om dit moment lastig in te schatten. 

De voorstellingen in de herfstvakantie in Vorden staan weer als een van de hoogtepunten in de agenda. Zodra daar meer duidelijk over is, vermelden wij dat hier en op onze facebook-pagina. Daarnaast is onze bedoeling dat er meer hoogtepunten zullen volgen!

We houden vol en de moed erin! 

5 maart 2020

Het seizoen is weer begonnen, zo ook voor Circus Lorelly. Op zaterdag 8 februari jl. gaven wij weer een voorstelling in het Parkhuis in de Steeg. Ruim 70 kinderen met hun familie genoten van de voorstelling. Yoshi liet verschillende moeilijke disciplines zien met o.a. een grote stapel wankelende glazen. Ook de geitjes Gerard en Gordon maakte hun opwachting. Clown Frasco bakte, of liever gezegd toverde een schaal vol met koekjes en liet in meerdere reprises de stemming goed hoog te houden. Als speciale gasten waren David Valentino en zijn zeven hondjes uitgenodigd die spelenderwijs een leuk repertoire van kunsten lieten zien.

Kortom, het was een boeiende en gezellige voorstelling voor alle bezoekers.

Op dit moment zijn wij weer bezig met de voorbereidingen van verschillende leuke projecten die het komende seizoen zal brengen, waaronder natuurlijk de voorstelling op Koningsdag die traditiegetrouw zal worden gehouden in het Kulterhus in Vorden. Ook daar presenteren wij weer een verassende voorstelling. Entree is gratis, dus mis het niet!

10 december 2019

Wij mogen terugkijken op een succesvol jaar. Vele kinderen en volwassenen hebben wij weer blij mogen maken met onze voorstellingen. Als uitschieter natuurlijk de reeks voorstellingen in de herfstvakantie in Vorden. Vele Vordenaren en mensen vanuit verre omgeving wisten de nieuwe locatie aan de Bleek te vinden. Vier voorstellingen waren een succes en wij genoten net zo als het publiek. 

Graag zien wij u weer terug in oktober 2020, wij presenteren dan een geheel nieuwe show!

Voor 2020 staan weer meerdere leuke voorstellingen op de planning. Zo geven wij zaterdag 8 februari een voorstelling in het Parkhuis in de Steeg en zijn wij op Koningsdag, 27 april  traditiegetrouw weer terug in het Kulterhus van Vorden voor het kinderprogramma. 

Voor nu rest ons alleen nog u een fijne kerstperiode te wensen en een gelukkig en gezond 2020. Wij hopen u in 2020 weer terug te zien bij één van onze voorstellingen of activiteiten. 

7 september 2019

Circus Lorelly helemaal vernieuwd in Vorden.

Circus Lorelly geeft ook dit jaar weer voorstellingen in Vorden. In de herfstvakantie worden van woensdag tot en met zondag voorstellingen gegeven.

Vorden – Ook dit jaar organiseren de jonge ondernemers uit Vorden weer een waar circusspektakel in hun eigen woonplaats. Toch is dit jaar alles anders dan voorgaande jaren. “We hebben er bewust voor gekozen een aantal dingen te vernieuwen, zo houden we het leuk en spannend, ieder jaar opnieuw” zo zegt Yoshi Berends, die in de voorstelling de taak van Spreekstalmeester vervuld. Lennart Schoppers, beter bekend als Clown Frasco vult hem aan: “Natuurlijk blijft de gezelligheid en sfeer behouden en kan iedereen echt een middagje genieten”.

 

In het anderhalf uur durende circusprogramma alleen maar “nieuwe gezichten”
Op clown Frasco en Yoshi na, worden er voor deze voorstelling allemaal nieuwe artiesten met nieuwe circusnummers gecontracteerd. Zo ziet u een prachtige hoela hoep, Chinese draaiende borden, maar ook acrobatiek hoog bovenin de circustent aan een paar gordijnen, zo’n nummer wordt tissue-trapeze genoemd in het circus.
Het duo Cassibba laat een wervelend goochelnummer zien.
Natuurlijk zijn er ook weer dieren van de partij die hun kunsten vertonen, onder meer honden en geiten laten zich van hun beste kant zien.

Kortom een gezellig dagje uit voor het hele gezin, waarin ook Yoshi en Clown Frasco iedereen met nieuwe entrees weer de mensen aan het lachen zullen krijgen.

De voorstellingen vinden plaats op een vernieuwde locatie; Het parkeerterrein aan de Bleek, achter de Aldi is waar u moet zijn.
Van woensdag 23 oktober tot en met zondag 27 oktober begint dagelijks de voorstelling om 14:00. Op zaterdag is er geen voorstelling!

1 mei 2019 

Het is voorjaar en alles groeit en bloeit, zo ook bij ons circus. 

Voor het derde jaar op rij gaven wij afgelopen koningsdag weer een spetterende voorstelling in het Kulterhus in Vorden. Op uitnodiging van de Oranje Vereniging bouwde wij de grote zaal weer om tot een echt circus. De Vordense jeugd heeft weer genoten. Een mooie start van een nieuw circus seizoen. 

 

 

 

Sinds afgelopen week heeft Circus Lorelly naast de loopeenden nog meer dieren in huis. De broertjes Gerard en Gordon zijn bij ons komen wonen. Als de geitjes bij ons gewend zijn zullen zij ook zeker een acte de presence gaan geven in ons piste. 

Naast de drukte met de geitjes en het nagenieten van de afgelopen voorstelling zijn wij druk bezig met nieuwe projecten. Met als hoogtepunt natuurlijk de voorstellingen in de tent in Vorden. Aankomende herfstvakantie zullen wij voor de derde maal op rij voorstellingen geven in het centrum van Vorden. Van 23 tot en met 27 oktober is het weer showtime. Dit jaar presenteren wij een hele nieuwe voorstelling met artiesten en acts die u nog niet van ons kent. 

Schrijf de data vast in uw agenda, meer info volgt snel!